INBOX ZERO

5 Teambuilding tips
-Spelletjes en creatieve manieren om je teamgenoten (virtueel) beter te leren kennen-

We weten allemaal dat het belangrijk is om de mensen waarmee we werken beter te leren kennen, vooral in tijden van het vele thuiswerken.

De taak van teambuilding ligt vaak bij de teammanager om ervoor te zorgen dat collega’s comfortabel samenwerken. Hoe comfortabeler collega’s met elkaar zijn, hoe gemakkelijker het is om als team samen te werken en zaken voor elkaar te krijgen.

Een van de beste manieren om deze relaties te creëren - zelfs in een thuiswerkomgeving-, is door teambuilding in de vorm van spellen en activiteiten.

Wat is teambuilding en waarom is het belangrijk?

Teambuilding zorgt ervoor dat teamgenoten de kans krijgen elkaar beter te leren kennen en een hechtere persoonlijke relatie op te bouwen. Het idee achter teambuilding is simpel: hoe meer je team elkaar leert kennen, hoe meer vertrouwen er wordt opgebouwd. Dit vertrouwen stelt hen in staat om ideeën en meningen vrijer te delen en -nog belangrijker- samen te werken om aan de verwachtingen van de klant te voldoen.

Als we dieper graven, zien we ook dat het succes van het team is gebaseerd op wederzijds respect. Uit diverse studies blijkt dat 94% van de werknemers wederzijds respect beschouwt als cruciaal voor het algehele succes van hun team. Ook blijkt dat 19% van de teamleden aangeeft dat wederzijds respect de nummer 1 factor is van hoe zij hun welzijn op het werk ervaren. Het belang van elkaar leren kennen gaat dus veel verder dan alleen het kennen van elkaars namen. Het helpt ons om beter samen te werken, wederzijds respect af te dwingen, ideeën uit te wisselen, aan de verwachtingen van de klant te voldoen en zelfs voor ons welzijn op de werkplek te zorgen. Wil je samenwerking en wederzijds respect binnen je eigen team? Hieronder vind je 5 teambuilding spellen en activiteiten die je kunt gebruiken om het voor elkaar te krijgen.

1. Maak kennis met elkaars geboorteplaats 🌍

Als je een team op afstand hebt, is het hoogst onwaarschijnlijk dat iedereen vanuit dezelfde stad of zelfs vanuit hetzelfde land werkt.
Om het team vertrouwd maken met waar hun teamgenoten wonen, is dit een geweldige teambuilding oefening, het is snel en het is ook nog eens gratis 😊.

Vertel het team dat de eerste tien minuten van de volgende vergadering worden gereserveerd om meer te weten te komen over elkaars woonplaats. Vraag hen om een kort verhaal te verzinnen om hun stad te introduceren en ook een interessant feit over de plaats die alleen een lokale bewoner zou kennen.
Moedig elke teamgenoot aan om over hun woonplaats te vertellen en hun verhalen te delen.

Deze teambuildingsactiviteit is niet alleen een unieke manier voor de werknemers om hun woonplaats te delen, maar het geeft de rest van het team ook de kans om een kijkje te nemen in elkaars culturele waarden buiten de werkplek.

2. Pak een virtuele koffie

Externe teams kunnen in de pauzeruimte niet bijpraten voor een kopje koffie of weekendavonturen in de lift uitwisselen. Dus waarom zou je niet bijpraten met je team tijdens een virtuele kop koffie?

Als je het als teambuildingactiviteit wilt gebruiken, organiseer dan elke ochtend of eens per week een koffiebijeenkomst op afstand.
Dit kan de traditionele teamvergadering vervangen die je ooit op kantoor zou hebben gehad en iedereen de kans geven om over hun dagelijkse taken te praten terwijl je een kopje koffie drinkt. Als je een teambudget hebt, kun je zelfs koffie-cadeaubonnen regelen voor het team 😊

Een virtuele kop koffie kan ook de individuele werkrelaties in het team versterken. Je kunt koffie-inhaalacties organiseren (1-op-1) om individuele werknemers die elkaar niet goed kennen aan te moedigen om een betere connectie op te bouwen.

3. Maak een teamwork-afspeellijst

Afspeellijsten kunnen het team helpen productiever te werken, maar de muzikale smaak onthult ook veel over de persoonlijkheid van jou als persoon. Onderzoekers bestudeerden meer dan 21.000 mensen om te zien hoe vijf bekende persoonlijkheidstypes (ruimdenkend, extravert, aangenaam, neurotisch en gewetensvol) overeenkwamen met muziekgenres. Uit de studie bleek dat mensen die van gemakkelijke akoestische muziek hielden, eerder spraakzaam en energiek waren. Anderen met open persoonlijkheden daarentegen hielden meestal van deuntjes die inspirerend, complex en dynamisch waren.

Dus, wat is een betere manier voor jou en je externe teamgenoten om elkaar te leren kennen dan om over je favoriete muziek album te praten en de beste single van Coldplay te bespreken? Met behulp van een tool als Spotify kun je andere teamleden uitnodigen om samen te werken en de ultieme afspeellijst te maken om de hele dag naar te luisteren. Iedereen in het team kan de nummers vervolgens toevoegen, verwijderen en opnieuw ordenen wanneer ze maar willen.

4. Zeg het met een foto

Je kent het oude spreekwoord: één plaatje zegt meer dan 1000 woorden.. Het hoeft geen geliefde of een object te zijn; de foto kan van een landschap zijn, een plek waar ze hebben gereisd of zelfs hun huisdier.

Vraag elk teamlid om een afbeelding te kiezen op basis van een thema en laat ze hun verhaal delen.
Beter nog, gebruik een gedeeld communicatiekanaal, zodat de verhalen worden opgeslagen en jouw team ze in hun eigen tempo kan lezen.

5. Deel je ambities en doelen

Ooit de Mount Everest willen beklimmen? Hoe zit het met bungeejumpen?

Je ambities en doelen voor wat je in je leven wilt bereiken, binnen en buiten het werk om, zegt veel over je karakter. Het delen van deze ambities met je mede teamgenoten is een krachtige manier om hen inzicht te geven in jouw dromen en wat jou drijft om te slagen.
Deze ambities en doelen virtueel delen is eenvoudig. Maak gewoon een nieuw document, sla het op en deel het met de rest van je team. Zodra iedereen zijn lijst met ambities en doelen heeft heeft toegevoegd, plan je een Teams oproep voor een vrijdagmiddag, zodat je de werkweek allemaal kunt beëindigen met praten over wat je in de toekomst hoopt te zien en te doen!

Teambuilding kan het team ten goede veranderen. Werk geeft meer voldoening als we ons werk leuk vinden en geven om de mensen met wie we werken.

Bovenstaande lijst met activiteiten is de perfecte manier om te beginnen met het samenbrengen van jouw team. Door een virtuele kop koffie te pakken, meer te weten te komen over de woonplaatsen van collega’s en zelfs hun levensdoelen en dromen te horen, kunnen teambuilding activiteiten teamgenoten in goede vrienden veranderen.


MailFlowr kan de structuur bieden waarmee jouw team consistent betere service kan verlenen en er minder fouten worden gemaakt.

Probeer MailFlower nu 30 dagen.


Vul onderstaande gegevens in voor een gratis demo versie: